Rödstjärt

rödstjärt

Hør Rödstjärt på miyata-shika.info, som är en omfattande samling av svenska fågelläten. Fungerar även på din mobil! FALSTERBO. I takt med att våren fortskrider, återvänder de efterlängtade flyttfåglarna i allt snabbare takt. Våra trädgårdar fylls med välkända småfåglar, men ibland så Det slår aldrig fel! Varje vår ringer flera personer till fågelstationen och berättar att de sett en fågel i trädgården som de aldrig upplevt. Rödstjärt. Phoenicurus phoenicurus. Familj: Flugsnappare – Muscicapidae; Allmänna kännetecken: Färgstark och livlig småfågel. Stjärten brun i mitten, roströdbrun i kanterna och i stjärtroten. Hanen har svart ansikte och vit panna. Honan anspråkslösare i färgen. Ljusare än svart rödstjärt. Storlek: Längd ,5 cm, vikt.

Rödstjärt Video

Rödstjärt (Phoenicurus phoenicurus) vid Säby gård april-2017 rödstjärt

Rödstjärt - att komma

När han sitter stilla, dallrar han ideligen på stjärten. Hitta fler artiklar om fåglar med Fågelportalen. Livskraftig   lc [ 1 ] Status i Sverige: Honan är oansenligare brunaktigt färgad med ljust beigevitt bröst och vit buk och undergump, medan stjärten är färgad som hanens. Rödstjärten livnär sig av insekter, både larver och adulta, och spindlar. Ibland på mer otroliga ställen som i gamla bilvrak, brevlådor och bortslängda stövlar.

Rödstjärt - Plus

I andra myter är rödstjärten istället olycksbringande. Stjärt och undersida rödbrun. När honan sedan accepterat en bohåla, sköter hon helt byggandet av boet, som består av gräs, bark, mossa och rötter med en invändig beklädnad av hår och fjädrar. Publicerad 27 April Sången är en melankolisk, känslofullt klingande strof. Boplatsen utväljs av hannen och sedan inviterar han honan till den tilltänkta boplatsen.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *